İSTANBUL / SİLİVRİ - Turgut Reis İlkokulu

Ock

Eyl

İlköğretim haftası aslında tatilin bitmesi ve okulun başlaması anlamına geliyor. İlköğretim haftası, her yıl okulun açıldığı ilk hafta yani eylül ayının 3. haftası kutlanıyor. Okulların açılmasıyla birlikte yurt çapında İlköğretim Haftası olarak kutlanılır. İlköğretim Haftası içinde eğitim ve öğretimle ilgili ilköğretim öğrencilerine etkinlik sunulur.

Bu haftada özellikle okula yeni başlayan öğrenciler için okulun ne denli güzel bir yuva olduğunu ve eğitimin nasıl güzel bir şey olduğu aşılanır. Okul ve eğitim sevgisiyle dolu bir yılın temelleri bu hafta içinde atılır.

Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak, okuma-yazma öğrenmekle başlar. Daha sonra öğrendiklerimizle ise, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, bilimi hurafeden ayırır ve bugünkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde ederiz. Bilgisiz ve eğitimsiz insanlar daha çok suç işler. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür.

Yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmak için ilköğretim haftası kutlanır

Ock

Okulumuz Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışmanı Esengül Özzorlu tarafından yürütülen Aile Okulu eğitimimiz tamamlandı.  Velilerimizle çocuklarının gelişimine katkı sağlayacak bilgileri paylaştığımız, etkileşimli şekilde ilerlediğimiz, deneyimler, problemler ve çözümleri konusunda konuştuğumuz, drama etkinlikleri ile eğlenirken, öğrendiklerimizi uyguladığımız etkinlikler de yaptığımız dolu dolu geçen eğitimimiz son buldu. Eylül ayında başladığımız eğitime  özverili veli grubumuz istikrarlı bir katılım gösterdi. Katılım gösteren tüm velilerimize teşekkür ediyoruz.

Okul Müdürümüz Sayın Hakan CAN 'in Yıl Sonu Mesajı

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Siz hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, geleceğin ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. " demiş Atatürk. Sevgili öğrenciler siz bu sene gösterdiğiniz başarı ile bu sözü yaşatıyorsunuz. Başarıya ulaşmada sorumluluk, planlı çalışma ve azim çok önemlidir. Bunların sonunda kazanılan tatil elbetteki sizin hakkınızdır. Bütün bir dönemin yorgunluğunu attığınız bu tatilde bolca eğlenmenizi ve dinlemenizi temenni ediyorum. Unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Tatil sürecinde dinlenip eğleneceğiniz aktivitelerin yanında kitap okumaya ve zayıf olduğunuz konularda kendiniz geliştirmeye  zaman ayırabilirsiniz.

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

Bugün sınıfınızda sizlerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanan öğrenciler, yarın ülkemizi daha iyi seviyelere çıkarmak için bayrağı hepimizden teslim alacaktır. Bu uğurda harcadığınız emekler paha biçilemez. Başarılı karnelerin gururu size aittir.

Bu vesileyle tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Tüm öğretmen arkadaşlarıma yararlı ve fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Tüm velillerime sağlık, başarı ve mutluluk dolu bir tatil temenni ediyorum.

Eyl

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Zekeriya ARTAR birinci sınıflarımizin ve ana siniflarimizin uyum haftasi egitimine katıldı.

Tem

Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında, "Art Creativity Coding-Full Steam Ahead!" konu başlıklı K229 projemizin 16-20 Mart 2020 tarihleri arasında ülkemize planlanan hareketliliği salgın süreci nedeniyle bu yıl 24-28 Mayıs tarihleri arasında çevrim içi etkinliklerle gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda Silivri'nin, okulumuzun ve eğitim sistemimizin tanıtımları yaptık, kodlama ve scamper etkinliklerimizi sunduk. Ortaklarımıza etkinliklerimize gösterdikleri ilgi ve katılımdan dolayı teşekkür ederiz.