İSTANBUL / SİLİVRİ - Turgut Reis İlkokulu

Yunanistan

"ART, CREATIVITY, CODING – FULL STEAM AHEAD!"  ERASMUS+ PROJESİ  YUNANİSTAN HAREKETLİLİĞİ

14 Ekim-18 Ekim 2019 tarihleri arasında Turgut Reis İlkokulu olarak ERASMUS+ " Art, Creativity, Coding- Full Steam Ahead!" projesinin Yunanistan hareketlliğini gerçekleştirdik. Yunanistan'ın Xanthi şehrinde çalışmalarımıza başladık.

14 Ekim Pazartesi Genisea Lisesi'nde öğrenciler ve öğretmenler tarafından karşılandık.Okul ziyaretimizin ardından Avdera Belediye Başkanlığı'na gidip Avdera Belediye Başkanına hediyelerimizi sunduk.Ortodoks Manastırlarını ve şehrin tarihi bölümlerini gezerek ilk günümüzü tamamladık.

15 Ekim, Salı, güne Duth Üniversitesı ziyareti ile başladık.Duth Üniversitesi'nde Robotik laboratuvarı,Bilgisayar Müzesi ve Uydu laboratuvarında incelemelerde bulunduk.Üniversite ziyaretinden sonra Xanthi Teknoloji Laboratuvarında üç boyutlu baskı ,Robotik kodlama etkinlikleriyle öğretici ve oldukça eğlenceli deneyimler yaşadık. İlerleyen saatlerde Kavala gezisi ile günü sonlandırdık.

16 Ekim ,Çarşamba Kimmeria'da bulunan Athena Araştırma Merkezi'nde İnteraktif Fizik simülasyonu izledik.Günü, amfi tiyatroda -bir Yunan Drama oyunu olan- "Orpheus-Eurydice" gösterisini izleyerek keyifli , unutulmaz anılarla sonlandırdık.

17 Ekim,Perşembe Selanik ziyaretimizde, Selanik'te bulunan Beyaz Kule'yi,Noesis Bilim Merkezini gezme fırsatımız oldu.Atatürk 'ün doğduğu ev de ziyaret ettiğimiz yerler arasındaydı. (projenin Türkiye ayağı olarak Atamızın  doğduğu evi ziyaret etmiş olmak bizim için oldukça önemliydi.)

Hareketliliğimizin son gününde  Genisea Lisesi'nde STEM metodu kullanılarak yapılan fizik deneyleri izledik.Matematik-Geometri derslerine katıldık.Öğrencilerin de yardımıyla elişi etkinlikleri yaptık. Gün sonunda Porto-Lagos ziyaretinde bulunduk.

Yunanistan ın Xanthi sehrine  gerçekleştirmiş olduğumuz hareketlilikte , Yunanistan 'dan oldukça eğlenceli ve unutulmaz anılarla ayrıldık.

08-09-202108-09-202108-09-202108-09-202108-09-202108-09-202108-09-202108-09-202108-09-2021

Yayın: 08.09.2021 - Güncelleme: 08.09.2021 23:11 - Görüntülenme: 144